Strafbeschikking ontvangen? Roep de hulp in van een advocaat

Een strafbeschikking is een oproep van de Officier van Justitie voor het plegen van een strafbaar feit. Deze krijg je schriftelijk en zonder tussenkomst van de rechter. Meestal betreft dit kleine overtredingen die taakstraffen, een geldboete of een rijontzegging ter gevolg hebben. In deze brief wordt je opgeroepen op een zitting met de Officier van Justitie te verschijnen in plaats van in de rechtszaal met een rechter. Maar ook al heb je deze overtreding wel begaan, het is belangrijk deze niet direct te accepteren.

Neem contact op met een strafbeschikking-advocaat

Als je er echter een beetje dieper over nadenkt is het misschien niet terecht dat je zomaar een straf krijgt opgelegd zonder dat hier een rechter of een rechtszaak aan te pas komt. Het gevolg van een strafbeschikking moet je niet onderschatten. Misschien kun je de boete, de taakstraf of de rijontzegging wel aan, maar je krijgt ook een aantekening op je strafblad. Dit kan betekenen dat je in de toekomst problemen krijgt als je, bijvoorbeeld voor je werkgever, een Bewijs van Goed Gedrag moet ophalen. Het is dus beter om een professionele strafbeschikking-advocaat aan te nemen, bijvoorbeeld via www.strafbeschikking-advocaat.nl, zodat deze in ieder geval met een professioneel oog kan beoordelen of de straf die je opgelegd hebt gekregen eerlijk is.

Niet duur maar wel waardevol

Je hoeft niet te schrikken van het woord advocaat. Deze kun je pro-deo aannemen, dus je betaalt alleen het gedeelte van het tarief dat je je ook echt kunt veroorloven. Dit wordt gedaan door naar je financiƫle situatie te kijken en wat je niet kunt betalen wordt door de staat gefinancierd. Deze strafbeschikking-advocaat kan samen met jou een plan van aanpak bepalen, eventueel bezwaar aantekenen en er in sommige gevallen voor zorgen dat de rechter de straf vrijspreekt. Zo krijg je in ieder geval een eerlijke beoordeling van je overtreding.