Je dacht dat je ermee weg kwam

Je hebt van die momenten waarin zaken die je doet volledig uit de hand lopen. Een van die dingen is een feestje op de Coolsingel in Rotterdam. Nou ja, het had een feestje moeten worden. Je dacht dat Feijenoord kampioen werd en helemaal in feeststemming was je naar Rotterdam gekomen. De wedstrijd viel opeens behoorlijk tegen. Toen je toch naar de Coolsingel trok na de wedstrijd wachtte daar de Mobiele Eenheid op je. Met gepantserde wagens werd je opgewacht en teruggestuurd naar huis. De emoties liepen hoog op, en de Coolsingel veranderde in een slagveld.

Jouw gezicht op tv

De rel op de Coolsingel leek met een sisser af te lopen voor jou. Je wist op tijd te vertrekken voor er arrestaties werden verricht maar toen had jij al een paar stenen naar de politie gegooid. Je dacht dat je ermee weg kwam totdat je die avond naar de tv keek. Daar werden beelden van de rellen getoond en jouw gezicht was op tv. Je besefte je dat je diep in de problemen zat. De volgende morgen werd er aangebeld door de politie. Ze hadden een ‘uitnodiging verhoor’ voor jou. Je mocht direct meekomen.

Wat doe je bij een dergelijke uitnodiging

Wanneer jij een dergelijke uitnodiging krijgt zit er voor jou maar één ding op. Je zal direct mee moeten gaan met de politie naar het bureau want er zijn inmiddels behoorlijk wat belastende beelden verzameld. Het is verstandig om hier gehoor aan te geven. Wat je niet moet doen is je verzetten aangezien dit tegen je gebruikt kan worden. Op het bureau moet je eerst wachten op een advocaat. Leg geen snelle belastende verklaringen af en onderteken geen verklaringen voor je advocaat er is. De hoogte van jouw strafmaat is namelijk nog niet vastgesteld; het kan altijd nog meevallen.